Hennie Hazeleger-Grift

 

20161220-_MG_0023

In 1986 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de academie voor fysiotherapie Thim van der Laan in Utrecht. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken in een praktijk in Buren, Duitsland.

Na ca. 3 jaar ben ik terug gegaan naar Nederland en heb ik zwangerschapsbegeleiding gegeven voor een thuiszorgorganisatie en ben ik gaan waarnemen.

In deze periode heb ik mijn kennis aangaande zwangerschap gerelateerde klachten uitgebreid middels meerder bijscholingen. Ook heb ik in die tijd verschillende bijscholingen gevolgd betreffende adem en ontspanningstechnieken.

Sinds 2001 ben ik met veel plezier werkzaam in deze praktijk.

In 2008 heb ik een patiëntengroep met longaandoeningen overgenomen en heb ik diverse bijscholingen gevolgd aangaande deze aandoeningen en de nodige ervaring opgedaan met het werken met deze patiënten.

Het werken met deze doelgroep ervaar ik als zeer leerzaam, interessant en plezierig. Het is fijn om mensen met klachten van kortademigheid en afgenomen inspanningsvermogen te kunnen motiveren tot een actiever leven en ze hiervan de voordelen te laten ondervinden.

BIG nummer: 19047147604

Longrevalidatie:

Kom je lucht te kort om nog naar de keuken of toilet te lopen? Lijkt een gewoon klusje een heel karwei omdat je niet genoeg lucht hebt? Is er sprake van een longaandoening? b.v. COPD.

Hiervoor bied ik een programma op maat aan om weer met meer gevoel van lucht gewone dagelijkse activiteiten in en rond het huis te kunnen doen.

Kijk voor meer informatie: COPD

Adem en ontspanningstherapie:

Vraag je jezelf af of je verkeerd ademt of waarom je steeds je schouders optrekt? Merk je dat je vaak hoofdpijn hebt, slecht slaapt en word je moe wakker omdat je niet prettig hebt geslapen.? Heb je een opgejaagd gevoel, klachten van benauwdheid, hyperventilatie, nek of rugklachten, of burnout klachten?Mogelijk is er sprake van (over)spanning. Spanning is nuttig en hoort bij het leven. Elk mens bouwt spanning op in drukke omstandigheden en stressvolle situaties om te kunnen blijven functioneren.Deze als “gewoon” ervaren (over)spanning kan in het lichaam blijven terwijl de oorzaak van de spanning is verdwenen.

Misschien is adem en ontspanningstherapie hiervoor de aangewezen therapie vorm. Hiermee kun je onnodige spanning verminderen waardoor je gevoel weer klopt en je de dag weer aan kunt.Tijdens de therapie leer je hoe je zelf spanning of stress kunt reguleren. Een verlaagde spanning vergroot de lichamelijke en mentale belastbaarheid.

De methode geeft je inzicht in de aard en de oorzaak van je spanningsklachten.

Meestal is een korte behandelserie voldoende om te verduidelijken of er mogelijkheden zijn om beter te (leren) ontspannen.

In juni 2019 heb ik de 3-jarige opleiding tot adem en ontspanningstherapeute methode van Dixhoorn met succes afgerond. Lidnummer; 24419-R

Voor meer informatie: Adem en ontspanningstherapie methode van Dixhoorn.

 

 

Comments are closed.