FAQ

Is er een verwijsbrief nodig voor fysiotherapiebehandeling?

Er is geen verwijzing meer nodig want je kunt rechtstreeks terecht bij de fysiotherapeut.
Voor chronische aandoeningen en aan huis behandelingen hebt u wel een verwijzing nodig.

 

Heeft mijn fysiotherapeut contracten met alle zorgverzekeraars?

Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars van Nederland. U ben zelf verantwoordelijk om de polisvoorwaarden na te gaan hoeveel behandelingen nog vergoed worden. Wel kunnen wij ook kijken voor u hoeveel behandelingen uw verzekering vergoed. Als u niet aanvullend verzekerd bent,komen de behandelingen voor uw eigen rekening. Voor tarieven zie onze website.

 

Kan ik aan huis behandeld worden als het nodig is?

Ja, als u niet in staat bent om zelf te komen en u kunt ook niemand vragen om u te brengen komen wij bij u thuis. Dit doen wij vaak bij mensen met een nieuwe heup of knie, maar ook bij mensen die om wat voor reden dan ook slecht ter been zijn.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Een normale fysiotherapie behandeling duurt 30 minuten.

Tijdens deze tijd zal de fysiotherapeut ook uw dossier bijhouden.

Een eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. U wordt dan meestal niet behandeld maar u krijgt al wel advies en zo nodig oefeningen mee. Tijdens de eerste behandeling dient u een geldig legitimatiebewijs meenemen.

 

Privacy en veiligheid?

Alle fysiotherapeuten hebben een reanimatiecursus gedaan en er is een AED aanwezig. Wij houden ons aan de privacy via een privacyreglement kunt u nalezen in de wachtruimte van de praktijk.

 

Kwaliteitsregister van het KNGF en BIG- register ?

Alle therapeuten voldoen aan de door de KNGF gestelde kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Voor meer informatie ga dan naar de website van het KNGF. Tevens zijn alle fysiotherapeuten geregistreerd in het BIG-register. behandeling bestaat uit een intake en fysiotherapeutisch onderzoek.

 

Openingstijden in de avond en weekend?

Wij zijn de maandag en de dinsdag in de avond open tot 20.00 uur.

Maandagochtend tussen 10 en 11 hebben we een inloopspreekuur waar u terecht kan met al uw vragen t.a.v. fysiotherapie

Hoe zit het met fysiotherapie en eigen risico?

Fysiotherapie valt in het algemeen in de aanvullende verzekering, dit betekent dat er geen eigen risico is. Alleen bij chronische aandoeningen (zie lijst Borst) na de 20e keer bij 18+ komen er eventueel kosten voor het eigen risico.

Comments are closed.