Artikelen De Puttenaer

Artikel 1, september 2020

20200911-IMG_6304

fysiotherapie putten in een fris nieuw jasje!

Misschien heeft u het al gezien terwijl u op de Harderwijkerstraat wandelde of fietste? Fysiotherapie putten is in een fris nieuw jasje gestoken!

Met ons nieuwe logo is de zichtbaarheid sterk verbeterd, we zijn niet meer te missen. Dat is ook de bedoeling want fysiotherapie putten heeft veel te bieden. In de corona tijd is de praktijk grondig onder handen genomen om de herkenbaarheid te verbeteren. Het nieuwe logo staat voor persoonlijk zoals een vingerafdruk, vitaal zoals een groen fris appeltje en ervaren waar de grijsblauwe kleuren voor staan. We zijn een team van drie ervaren therapeuten werkzaam in een praktijk die al meer dan 50 jaar actief is in Putten. Onze voornaamste doelgroep is de 50+er. Dit sluit heel goed aan bij het team dat bestaat uit leeftijdgenoten die graag op een persoonlijke manier werken in een kleinschalige praktijk met passie voor het ambacht van het vak. De ervaring van het team is ook al ruimschoots 50 jaar ja zelfs veel langer dan 50. Door de kleinschaligheid kennen we onze patienten goed ook die worden behandeld door de collega uit onze praktijk.

We gunnen niet alleen onze patienten maar iedereen in Putten het vermogen te genieten van het leven en de mogelijkheid om mee te doen aan het leven. Hiervoor hebben we verschillende kwaliteiten in huis om onze patienten te ondersteunen. Fysiotherapie is natuurlijk de basis van waaruit iedere behandeling start en aangevuld met manuele therapie om gewrichten weer goed te laten functioneren of adem- en ontspanningstherapie om te komen tot een goede balans in het geheel.

Corona vraagt om extra aandacht in de praktijkvoering maar ook extra kennis en kunde. Deze is bij fysiotherapie putten aanwezig. Hennie Hazeleger geeft al jaren longfysiotherapie en heeft aanvullende scholing gevolgd om ook na corona mensen optimaal te kunnen begeleiden. Jos Boersema begeleidt bij klachten van het vaatstelsel en heeft ook de extra scholing voor corona gevolgd. Ook in de praktijk zijn aanpassingen gedaan zodat we niet te dicht bij elkaar hoeven te komen. De wachtkamer is ruimer opgezet, de looproutes zijn aangepast en iedere behandelruimte heeft zijn eigen uitgang.

Kortom wij hebben ons zeer degelijk voorbereid om in de huidige tijd je verantwoord, persoonlijk en professioneel van dienst te zijn. In november kun je een volgend artikel van ons verwachten.

Artikel 2, oktober 2020

20200911-IMG_6329-2

 Fysiotherapie putten helpt ook bij klachten door thuiswerken

In maart van dit jaar zijn velen van ons thuis gaan werken nadat de overheid ons hiertoe opriep in verband met corona. Jullie hebben hier antwoord aangegeven en velen werken nog steeds vanuit huis . In de eerste weken en soms zelfs maanden was dit thuis werken probleemloos. Maar na verloop van tijd beginnen een aantal van jullie te merken dat er toch lichamelijke klachten ontstaan door werken in de thuis situatie. Deze klachten werden door ons als fysiotherapeuten verwacht omdat er thuis geen goede werkplek ingericht was of kon worden ingericht. Ook ons, bij fysiotherapie putten, bereiken berichten van mensen met klachten in de nek- of schouderregio met soms uitstraling in één of beide armen. Een ander gebied dat ook kan opspelen is de lage rug. Daarom willen wij je informeren over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden. Jos Boersema kan samen met je de werkplek verbeteren en de houding optimaliseren voor het thuis werken. Zijn adviezen over werkhouding, bureaustoel en bureau helpen de klachten te verminderen of doen verdwijnen. Het oefen programma zorgt voor een verbeterde belastbaarheid specifiek in het klachten gebied maar ook algemeen zodat je conditie de werklast goed aan kan. Zo nodig zal er behandeling in de praktijk plaats vinden om gewrichten of spieren die behandeling te geven waardoor het herstelt wordt versneld. Jos heeft jarenlange ervaring op dit gebied. Recent heeft de overheid opnieuw opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken, corona is weer aan een opmars bezig. Echt reden om te zorgen voor een goede werkplek thuis en een goede conditie om het werk aan te kunnen!

Andere klachten die de corona periode veroorzaken zijn meer van algemene aard. Door het vele binnen zitten zijn we een behoorlijk deel van onze algehele conditie verloren. Zeker de ouderen onder ons zullen dit merken. Voor de ouderen is het belangrijk om hier mee aan de slag te gaan. Ook hiermee kan fysiotherapie putten je helpen, met een training strategie die thuis en in de praktijk kan worden uitgevoerd. Ongeacht je leeftijd blijft je lichaam trainbaar, alleen de snelheid waarmee de verbetering ontstaat is verschillend. Hoe ouder iemand is, des te langer tijd er nodig is voor resultaat. Kortom: de volhouder wint!

Artikel 3, november 2020

20200911-IMG_6318-2Fysiotherapie Putten ook voor spanningsklachten

We leven in spannende tijden met een virus dat de gezondheid van velen bedreigt of ervoor zorgt dat je misschien je baan verliest of het leidt tot faillissement.

Bijna iedereen krijgt ermee te maken of heeft iemand in de omgeving die ermee te maken heeft. Hierdoor kun je spanningen ervaren of klachten krijgen die je niet begrijpt of herkent. Niet alleen pijnklachten zoals hoofdpijn of lage rugpijn maar ook hyperventilatie, een gevoel van onrust of vermoeidheid, kunnen tekenen zijn dat je moeite hebt om alles in goede balans te houden.

De methode van Dixhoorn, adem- en ontspanningstherapie, is hier speciaal voor ontwikkeld en is wetenschappelijk onderbouwd. De therapie richt zich op de zelfregulatie van spanning waardoor spanningsgebonden klachten kunnen worden beïnvloed of zelfs verdwijnen. Hennie Hazeleger heeft zich hier de laatste jaren op toegelegd. De werkwijze wordt aangepast aan de behoefte van de patiënt en diens klachten. In een eerste sessie vertel je over je klachten en ervaringen waar je graag verandering in wilt bereiken en gaan we direct praktisch aan de slag. De vervolg sessies helpen je door middel van oefeningen in aandacht, houding,beweging en ademhaling steeds beter je lichamelijke gevoelens te herkennen en leer je ervaren wat het verschil is tussen gezonde spanning en overspanning. De relatie tussen denken en voelen worden in de gewenste balans gebracht met oefeningen passend bij jou. Vervolgens leer je deze oefeningen zelfstandig uit te voeren in de thuis omgeving. Uiteindelijk kun je zonder hulp van Hennie weer verder met je activiteiten van sport, werk of studie. De behandelmethode is voor iedere leeftijd, jong en oud, te gebruiken omdat de oefeningen geen goede conditie of lenigheid vergen. Als je meer wilt weten van deze behandelmethode kun je kijken op de site van onze praktijk op www.fysiotherapieputten.nl of mail ons op info@fysiotherapieputten.nl. Natuurlijk mag je Hennie ook persoonlijk vragen in een telefoongesprek of jouw klachten in aanmerking komen voor adem- en ontspanningstherapie volgens de Methode Van Dixhoorn.

20200911-IMG_6320-2

Comments are closed.